Solver i nytt samarbete med Microsoft

Solver skriver avtal med Microsoft för att integrera molnbaserade Budgeterings- och Konsolideringslösningar i Microsoft Dynamics 365 Finance
Integrationen innebär att Dynamics 365-kunder kan börja använda Solver för budgetering, prognostisering och legal konsolidering i molnet efter endast en dags implementation!


Stockholm, Sweden/ Los Angeles, USA – 26:e januari 2021 –

Idag kan Solver presentera att Solver och Microsoft undertecknat ett strategiskt samarbetsavtal, i syfte att erbjuda Dynamics-kunder globalt en avancerad molnbaserad Budgeterings- och Konsolideringslösning. Med Solvers add-on till Microsoft Dynamics 365 kan befintliga och nya kunder använda Solver baserat på eget affärsdata, efter endast en dags implementation.


En del av detta samarbetsavtal är utvecklingen av QuickStart, en teknik som Solver och Microsoft har utformat för att snabbt komma igång med budgetering och konsolidering, tillsammans med livedata från Dynamics 365. Allt i en och samma molnbaserade plattform.


Med Solvers multi-tenant-lösning för CPM baserat i Microsoft Azure får kunderna även fördelar såsom skalbarhet, redundans, Azure Active Directory för single sign-on, enkel self-service-design av rapporter och formulär, samt en Power BI-connector for kraftfulla och dynamiska dashboards.

Bättre och snabbare verksamhetsstyrning För att kunna ta snabbare och mer informerade beslut i hela organisationen behövs en kontinuerlig och lättanvänd budget- och prognosprocess.


Solver erbjuder sina kunder en modern molnbaserad plattform, och med den nya QuickStart-integrationen för Microsoft Dynamics 365 Finance, kommer det att bli mycket enklare och snabbare att förmedla strategiska mål och nyckeltal baserat på utfallsdata från Dynamics 365 i jämförelse med årliga budget- och prognossiffror.

Solver utvecklar också en tvåvägs-integration mot Microsoft Dynamics 365 som innebär att inmatade budgetvärden i Solver kan skrivas tillbaka till affärssystemet.


Med möjligheten att integrera flera datakällor till Solvers Data warehouse, stöds även avancerade planeringsscenarios, till exempel personalplanering, drivarbaserad budgetering och allokeringar.


Färdig integration ger snabb implementation för Microsofts och Solvers kunder

Detta samarbete inkluderar ett antal funktioner, med fokus på användarvänlighet, integration och säkerhet mellan Microsoft och Solvers applikationer.

- Solvers QuickStart förenklar integration och dataflöden mellan Dynamics 365 och Solver.

- Med inkluderade standardrapporter och budgetmodeller kan Dynamics 365-kunder snabbt komma igång med sin budgetprocess.

-Möjlighet till drill-through från rapporter i Solver till Dynamics 365 gör det möjligt att omedelbart visualisera alla detaljer avseende en huvudboksbokning, leverantörsfaktura eller annan historik.

- Solver kan automatiskt föra över budget- och prognosvärden till Dynamics 365. Det gör att avancerade funktioner såsom budgetkontroll- och spärrar kan användas i Dynamics, vilket också ger full synlighet och spårbarhet av budgetvärden för alla användare av affärssystemet.


Kommentarer om nyheten:

“Kontinuerlig planering som enkelt kopplas till bakomliggande finansiella system håller snabbt på att bli ett krav när företag anpassar sina strategier till vår snabbt föränderliga värld”, säger Johan Magnusson, VD på Solver.


”I och med detta strategiska avtal mellan Solver och Microsoft stärker vi vårt befintliga samarbete i Europa, både med Microsoft och våra gemensamma Dynamics-partners. Ett sedan länge starkt partnerskap som nu fördjupas ännu mer. Detta innebär nya möjligheter för våra kunder att snabbt komma igång med Solver för budgetering och konsolidering.”, säger Mattias Brunk, Sales Manager EMEA på Solver.


Georg Glantschnig, General Manager på Microsoft Dynamic 365 säger: “På Microsoft är vi fokuserade på att förbättra och förstärka ekonomiavdelningen i alla organisationer, samt förbättra produktivitet och prestation med innovativa och säkra molnbaserade finansiella applikationer. Solver levererar en djupgående CPM-lösning direkt i Dynamics 365 Finance.”


Om Solver

Solver är en ledande leverantör av molnbaserade applikationer för verksamhetsstyrning som ger snabbare och bättre beslutsstöd. Solver grundades 1996 och har sedan dess levererat lösningar för budgetering & konsolidering, med integration mot Microsoft Dynamics 365 Finance och Microsoft Dynamics 365 Business Central. Solver stödjer alla versioner av Microsoft Dynamics och kan integreras mot alla ekonomisystem som förekommer på marknaden.


Solvers produkt är en Premier Tier Dynamic 365 Finance lösning som finns tillgänglig på Micrsoft AppSource (Dynamics 365 Finance och Dynamic 365 Business Central). Den nya Solver QuickStart integrationen för Dynamics 365 Finance och Business Central är planerad att levereras under de kommande månaderna.


För mer information

Om du undrar något, har förfrågningar eller vill diskutera ett partnersamarbete, kontakta Mattias Brunk, Sales Manager EMEA. M: mattias.brunk@solver.se T: 070-65 903 29

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Snabblänkar

Kontaktinformation

Kungsgatan 56 SE-111 22 Stockholm, Sweden

Copyright © Solver. All rights reserved 2020