SOLVER - RAPPORTERING

Utveckla egna rapporter med ett färdigt datalager i molnet

Solver Planning har integrationer mot många olika affärssystem som gör det möjligt att skapa egna affärssystemrapporter med "dra och släpp" i välkänd Excel-miljö. Rapporterna kan sedan publiceras i molntjänsten för andra användare eller användargrupper. Solver innehåller ett färdigt molnbaserat datalager som integreras med valfritt antal datakällor som ger möjlighet till uppföljning av KPI:er från verksamhetens alla delar. Microsoft Power BI kan användas direkt mot Solvers datalager för mer avancerad analys och visuella scorecards och dashboards.

Drag-and-drop design

Med Solver Reporting kan man skapa rapporter genom att dra och droppa fält från menyn i Excel. Rapporten sedan exekveras för eget bruk och även distribuera till andra användare genom att ladda upp den till webbportalen. Alla med baskunskaper i Excel kan lära sig detta på en dags utbildning. I Solver finns tillgång till Solver Academy som är en eLearnings-portal med ett stort antal interaktiva kursavsnitt som täcker alla moment för både administratörer och användare.

Rapportering

  • Centralt datalager för all nödvändig affärsdata

  • Färdiga integrationer för många affärssystem

  • Drag-and-drop-design för att bygga rapporter med Add-in i Excel

  • Användare exekverar rapporter från webbportalen

  • Drill-down till transaktioner

  • Schemaläggning och automatisk distribution av rapporter

Grafik och design

Solver Reporting är en Add-in i Excel. Allt man kan skapa med Excel kan bli en Webbaserad Solver-rapport. Detta gör att man kan använda grafer, färger, formateringar, diagram och annan Excel-layout.

Power BI

Solver har ett ett färdigt API för Microsoft Power BI som kan användas för mer avancerade visuella analyser och dashboards. Power BI är det ledande BI-verktyget globalt enligt Gartners rapport i februari 2020.

Snabblänkar

Kontaktinformation

Kungsgatan 56 SE-111 22 Stockholm, Sweden

Copyright © Solver. All rights reserved 2020